YÖK Hak Dağıtıyormuş..

Neredeyim? YÖK Hak Dağıtıyormuş.. yazısı
Yazı

YÖK Hak Dağıtıyormuş..

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın, AKP Hükümeti’nin talimatları doğrultusunda almış olduğu karara karşı olanların seslerinin yükselmesi doğal..

Ne yazık ki; hasbelkader okullara yerleştirilen öğrencilerimiz bu kez, çok daha büyük ve hatta; “Muazzam bir haksızlıkla” karşı karşıya kaldılar!

Alınan karar nedir? Bir bilen var mı?

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Akademisinden atılan (800) sekiz yüz öğrenci; dilediği üniversiteye elemesiz giriyor!!?

Var mı, böyle bir şey? Bunca yıl hazırlık yapan, sınav zamanı ter döken ve ne hikmetse puan sınırlaması sayesinde kazanamayan, herhangi bir üniversiteye bir türlü yerleştirilmeyen öğrencinin hakkı ne olacak? Hem de çoğunluğu okuldan atılmamış, Disiplin Dosya’larına “Atıldı” diye, işlenmemişler!!

Katılır mısınız bilemem fakat; bu haberi ilk okuduğumda hemen aklıma, şöyle bir iki eski söz geldi: “Armut piş, ağzıma düş” ve “Ohh.. Ne alâ ne alâ

Binlerce öğrenci; liseye başladığı andan itibaren üniversiteye girebilmek için, yıllarca harıl harıl çalışsın-didinsin, az tatil yaparak kurslara gitsin..

Vah ki; vah!..

TSK Akademisinden ve Polis Akademisinden atılanların, atılma sebepleri nedir acaba” diye, merak edenleriniz vardır muhakkak. Olmalı çünkü!

Gerçekten merak ettim doğrusu.. Disiplin Dosya’larına “hangi sebeple atıldıkları” yazıyordur mutlaka, değil mi? Yoksa; oralarda da mı bir şeyler dönüyor, dünya dönüyor diye?

Dönmeyen, bahtsızların şansı herhalde… Sabit kaldı çünkü.

Her neyse; bu baht, maht, tahtı kapatayım da gelelim bu önemli okullardan “bir şekilde atılmışların” hakkındaki düşünceme:

Onların, dilediği okula hem de kendi inisiyatifi doğrultularında yerleştirilmelerine son derece karşıyım

Üstelik; Açık Öğretim “Kamu Yönetimi” öğrenciliğimden atılmadım.. Devam edemeyişimin son derece farklı sebepleri vardı zira; evliydim, ikinci kez anne olmuştum ve onların yetişmeleriyle ilgileniyordum.. Haliyle devamsızlık almış oldum.

Alıntı:
YÖK, “Yasa açık yerleştirmeyi biz yaparız” derken, akademisyenler “Aftan yararlanıp kendi üniversitelerine dönen öğrenciler atıldıkları üniversitelere dönüyorlar da TSK öğrencilerinin ayrıcalığı ne? Hak yeniyor” görüşünde birleşti.

Haksızlık” dediklerini, kendi koydukları yasa ve kararlarda aramalılar!

Hakmış!..

Değerli arkadaşlarım,

Sizlerin, bu konudaki fikir ve görüşlerinizi de almak isterim.

…Ve bu, alınan kararın uygulanmasındaki hoş olmayan oyunun perde arkasını hakikaten görmek istiyorum: “Neler oluyor orada” diye.

Zira; “Oyunlara yenik düşülmesin” diyorum, Özlemce…
(c) Bu eserin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Eserin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

Gülizar Özlem SARAÇOĞLU

Kategoriler
Yeni Şiirlerim