Öyküler

Neredeyim? Öyküler yazısı
Yazı

Öyküler


Öyküler vardır sanal dünyada; yaşamak isteyip de korktuğun. Masalsı eleştirel konuklardan saklanan, yasaklanan, sakıncasal...

Oynarsın; Kelebek kanatlarının zarif renkli çırpınışları gibi, beyne konarsın dolaysız anlamlarınla haklanarak. Kazanılan anlamlara dokunur, uçurumdan aşağıya düşerken bile bilinçli bir rolsel manyaklıkla gülersin; göbeğin katılarak oynaşır, gözlerin boncuk ışığı...

Nereden nereye öyküler!?. Yaşam için kaybetmeye yatan doğurganlığın şuursuz acısı ve parçanın yitirile gelendeki deyyus karanlığı!..

Ya hak edilmeyen öfkenin iyilik tuzakları?.. Yalandan sevişmelerin sisli masasındaki görünmez gül kokusu?!. Yüreği delen, ateş rengi gül! Sisin içinden... Sis bu. Siyahın ibnsi!!! Kara akar, ak bulanır; görünmeyen de gül kokusu!..

Ölümsel ayrılığın korkusu acıya sinmiş kokulu öyküler toplanır; derin, biçemli-biçemsiz. Kadife yüreklerde buğday başağından ses olur... Feryat-figan ağlayıp, toprağa kusan, içinde his bırakan öyküler; kıymeti bilinmeyen, yoğa yazılan, tehdit savuran, bedavaya harcanan-harcatan, tabelalara yanlış yansıyan!..

Korku, korkulanda kazık olur; dolanır çürük ruhların bozuk bağlarında. Toprak çiğe kavuşur, beden ağu olur, gömülür kızıl vicdana; suya hasret deniz olur, pınarlar boyanır kara çarşafın mavisel yeşilliğine de öyküler, "Özlem" olur.

Ya yalandan öykülere ne demeli? Kırk mumluk ampulün şavkı nur olur yalanın pençesinde!..

Öyküler var ya; yazılan, dilde gezen... Yaşanır, ağ olur. Yazarsın-yazdırırsın, yaşarsın-yaşatırsın, dinlersin... Hayatına akar!

Hayatına aktıkça da öykülerin... Oyunlaşır. Oyunun, komedyatik tragedyasında olay olur! Aklanırsın, masum ya da masumane... Saklambaç kalkanın olur.

Önünde uzanan hayat mefhumunda, öykülerle yaşama dalar, sağ olursun. Ölü canlardan alaz olur!.. Ancak öykülerinle ilksiz, sonsuz dağ olursun.

Öyküler, hayatın dikkat edilmesi gereken; akışkan ve genişlemeye müsait gerçek kahramanıdır. Öyle öyküler var ki; yuva yıkar... Ve öylesine mucize algılanır... Yeni hayat sunar...

Oysa; öykülerimizdir bizi, biz yapan.

Gülizar Özlem (GÜRSES) SARAÇOĞLU

NOT: Her hakkı mahfuzdur. Saygılarımla...
(c) Bu eserin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Eserin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

Gülizar Özlem SARAÇOĞLU

Kategoriler
Yeni Şiirlerim