KISSADAN HİSSE(2)

Neredeyim? KISSADAN HİSSE(2) yazısı
Yazı

KISSADAN HİSSE(2)

Öncelikle Kıssadan Hissenin ikinci bölümünden saygılar hepinize.
Yazıma başlamadan önce aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sevdiklerimizle yaşadığımız zaman dilimi ne kadar çok olursa olsun, acaba neden onlarla geçirdiğimiz son anları daha çok anımsarız?( Daha yakın bir zamanda yaşandığından dolayı olduğunu düşünenleriniz vardır ancak ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Farklı fikri olan? )
Kısadan Hissenin birincisini okuyanlarınız anımsar konu babamın nasihatleri idi ve burada da devam diyorum.
Evim evim güzel evim. Bu çocukluğumun geçtiği yer.Bir çoğumuz için de bu böyledir:)
Şimdi şöyle bir şey yazmak istiyorum: Benim evim bir başka.(haaaaaaaaaa...)
uzaktan görünen bir deniz manzarası, gece olunca karşı kıyılardaki ışıkların dansı... İşte babamla bu manzarayı seyretmek bize ayrı bir huzur verirdi. Sandalyelerimizi bahçede o yöne çevirir bazen uzun süre konuşmadan dururduk.( unutmadan babam bana hep oğlum derdi. Neden böyle dediğini bir kez bile sormak aklıma gelmedi.)
Son aylarıymış babamın bilemedim:( Yine köyümde ve güzel evimin bahçesinde eskiden olduğu gibi oturuyorum ve acaba babam yanıma gelecek mi ya da gelmek isteyecek mi? bekliyorum. Sandalyesini yanıma çekti fakat manzaraya hiç bakmıyordu.(meğer görüş alanı daralmış bize bunu söylemedi) Yanıma gelince ben:_ Yaşlandım baba dedim. Kulakları tam işitmediği için olacak o da:_ Yaşlandım be oğlum hem de çok şeklinde cevap verdi. Ben elbette düzeltmeye çalıştım _ Sen değil baba ben yaşlandım, sen benim hala çok yakışıklı ve genç babamsın. Bu söylediklerimi de tam anladığını sanmıyorum çünkü; kendi dünyasına geçti ve anlatmaya başladı _ Oğlum bu hayatta insanın en çok canını ne yakıyor biliyor musun? Hani gözüm der bir evlat büyütür yetiştirirsin, bir duvar örersin ya da bir fidan yetiştirir, kurumasın diye he Allah’ın günü onu kontrol edersin. İşte biri gelir senin gözüm dediğini üzer,onun gözyaşları akıtmasına sebep olur,biri gelir emek harcadığın duvarı yıkar, diğeri de gelir yıllarca yetiştirmeye çalıştığın ağacı keser. İnsanın canı bunlara öyle bir yanar ki...Anladın mı? ( canım benim her konuşmasından sonra bunu hep sorardı.Anladın mı? )
Evet. Ben anladım canım babam, çok iyi anladım. Ya siz...Anladınız mı?
Bilemiyorum belki de Kıssadan Hissenin üçüncüsü bile olacak gibi görünüyor.
Huzurla kalın...Bilirsiniz huzur olan yerde sağlık, varlık, başarı vb. hepsi olur.E. YAVUZ
(c) Bu eserin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Eserin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

HUZURU BULMAK İÇİN BEKLEMEKSE KADERİM / SABIRLA BEKLERİM. E. Yavuz

Emine Yavuz

HUZURU BULMAK İÇİN BEKLEMEKSE KADERİM / SABIRLA BEKLERİM. E. Yavuz

Kategoriler
Yeni Şiirlerim