Atam

Neredeyim? Atam yazısı
Yazı

Atam

"Tarihini bilmeyen atasını ne bilir" sözüydü bu yazıyı yazdıran
Türkiye cumhuriyetinin kurucu su Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83 yılı ayrı bir hüzündü. Rahmetli yaşasaydı Türk siyasetinin bu kadar karmaşalı oluşuna bir katkıda bulunurdu.. Onun zamanında belki bundan daha çok karanlık ve dış güçlerin güdümünde olan insanların her türlü entrikalarına karşı müthiş çıkışlarıyla ve etkili yorumlarıyla sonuca varmış.
Cumhuriyet yönetiminde çok partili sisteminde daha da iyi olacağı düşüncesi vardı. İşte tek yanıldığı bence o oldu çok parti memleketin temellerine dinamit atanlarla demokrat ve tutucu zihniyete yataklık ederek demokrasi diye hainliği gündemine taşımıştır. Mantıklı düşünceye sahip olunmadı.
İşte tam bu zaman Atamın ölümünde bile şaibeler dolaşmaktadır. Tam bu an Mustafa Kemal Atatürk işin vahametini anlayınca "Beni Türk hekimlerine emanet edin" Diyerek yapılan suikastı işaret etmiştir.
Bence bu korkusuz insan ölüm döşeğinde bile vatanını düşünmüş nefesinin son anında Hatay’ın vatana katılıp katılamayacağını düşünüyor yanındakilerine bunu soruyordu.
İşte bu büyük insan bunca yıldır kurduğu bu ülkede son nefesini bir sonbahar ayının içinde yaprakların bile sararıp hüzün yarattığı bir ayda tesadüf olmasa gerek son nefesini on kasım 1938 de son nefesini vermiştir
Unutulmaz atam yattığın yerde huzurlu yat seni seven senin yolunda davana sahip bir neslin olduğunu unutma. Ne kadarda olsa yaptığın hizmetleri küçümseyenlerde olsa emanetin hala duruyor.
Atasını bilmeyenleredir bu yazım. Mekanın cennet olsun
Saygılar
10 Kasım 2021
Bahattin Tonbul
(c) Bu eserin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Eserin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

alacalı bahattin tonbul

Kategoriler
Yeni Şiirlerim