Bir Aşkın Başlangıcı

Neredeyim? Bir Aşkın Başlangıcı yazısı
Yazı

Bir Aşkın Başlangıcı

Sevdayı taşımak zor elbet seversen sana yük olmaz. Zamanın birinde Balıkesir’in bir mahallesinde bir yerde tanımadığı genç bir kızı misafir olduğum evin bahçesinde yan komşunun ağacının altında kitap okuyordu. Onu uzaktan seyrederken içime bir sızı çöktü ne olduğunu o an anlayamadım ama yüreğimi sızlattığını unutamam. Oda hem kitap okuyor veya okumuş gibi yapıp göz altından benim bakışlarımı izliyordu. Bir an göz göze geldik bakışlarımızla işte ta o andı kalbime bir ok saplanmış gibi içimi sızlattı. O an anlayamamıştım işte aşık mı oluyordum veya aşkımın ilk kıvılcımıydı bilemedim. O anıda hiç unutmam hatırladıkça hala kalbim küt küt diye atar o anı hatırlar.
İşte bunun üzerine ilk duygularımı ona açtım. Arkadaş olmak istedim yalnız bir şartım vardı. Bu şart ilişkimizin gerçek olduğuydu bunu kabul edersen arkadaş olalım dedim.
Oda düşünmek için zaman istedi. Bu benim için unutulmaz anlardan biriydi. bir hafta oldu hala cevap gelmedi bense bir an cevap bekliyordum.
Tekrar tekrar misafirliğe sık sık gitmeye başladım bir an evvel cevabını bekliyordum . İşte bu anlardan birinde tekrar gördüm. bahçeler yan yanaydı arka kısımda beni görünce yanaştı. İlk sorum ne oldu dedim.
O da babasına soracağını ondan sonra karar vereceğini belirtti. Çünkü babasına söz vermiş arkadaşım olursa söylerim diye.
Bunun üzerine oradan buradan konuştuk. Biz öğrenci olduğumuz için o yıllar okulda sıık sık idare değişince sağ sol hareketleri idarenin durumuna göre konum değiştiriyordu. Onunda bu okulda yani NEE de Türkçe bölümünde okuduğunu belirtti. Bende aynı okulda son sınıf öğrencisiydim. Benim sağcı Ülkücü olduğumu duyunca şöyle bir irkildi
ve konuşmamız muhabbetimiz devam etti.
Hala cevap bekliyordum bir sonuç yok. tekrar sordum n oldu diye.
O da cesaret alıp babasına söyleyememiş bir türlü.
Bense bir an evvel cevap beklediğimi söyleyince haftaya cevap vereceğine söz verdi. İşte bana heyecan yeniden başladı ya kabul etmezse diye vesvese etmeye başladım. Bir haftanın geçişi sanki bana yıllarmış gibi geldi. İşte o zaman geldi. İlk sözüm ne oldu diye sordum. Oda çok heyecanlıydı yüzünden belliydi heyecandan kızarmıştı. Beni korku sardı acaba cevabı ne idi.
Evet büyük bir merak ve heyecan altında bana şu cevabı verdi.
Babasına yine söyleyemediğini çünkü babası köyde olduğu için gelmemiş oda bana söz verdiği için kararını EVET diye
açıklayınca dünyalar benim oldu. İşte bir aşkın karşılıklı onayıydı bu. Bundan sonrada ara ara buluşarak konuşma ve sohbetlerimiz devam etti. Bu kadar uzun bekleyişin cevabını sohbetlerde anladım
Onların köyü sol görüşlüydü ailece de sol görüşlü olduklarından kararı zor aldığını belirtti. Çünkü bende ülkücüydüm ilk defa ülkücü biriyle tanıştığını ve konuştuğunu belirtti. Şöyle dedi
Senin ülkücü olman benim ve çevremin sol görüşlü olması bir sorun olur mu olmaz mı diye çok tereddüt ettim. Bu kararı alırken de kalbimin sesini dinledim bende sevdim sevdiğim için bu kararı aldım dedi.
Ben işin o yönünü hiç düşünmedim sadece inançlı biri isen yeter dedim. evet sol görüşlü olmasına rağmen inançlıydı. Bu da beni ona daha çok bağladı.
Bu bir aşkın başlangıcıydı.
Bahattin Tonbul
8.11.2021

(c) Bu eserin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Eserin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

alacalı bahattin tonbul

Kategoriler
Yeni Şiirlerim