Edebiyat Defteri

Neredeyim? Edebiyat Defteri yazısı
Yazı

Edebiyat Defteri

Hayatın anlamı, doğanın faydası, gizemlerin inceliği ve değerlerin ehemmiyeti gibi değerler; milletlerin, insanlığın ve insanların bir duruşu olarak yaşamlarını devam ettirmede belirgin rol oynamaktadır.

Savaşlarla ülkeler fethedilir, düşman yenilir ve değerlerle gücün devamı devam ettirilir. İnsanların potansiyel gücü tefekküründe, tezekküründe ve anlamlı bir yolda yılmadan sağlam adımlarla devam etmesindedir. Ulusumuzun binlerce yıl devam etmesinde teknik bilgi, güç, irade olduğu kadar; edebiyat sanatıyla insanlara yön veren aydınların, ilim sahiplerininde rolü büyüktür.

Doğanın, menekşe, gül, lale gibi çeşitli çiçeklerle ve ağaçlarla süslendiği gibi; edebiyat sanatına kendini adayan kahramanlarda; insanların gönüllerini, kalplerini, ruhlarını ve zihinlerini; şiirlerle, makalelerle, romanlarla, hikayelerle süsler fetheder.
Onlar, düşüncesi, inancı, dini, ırkı ne olursa olsun; insanlığın kahramanı ve evrenin güneşleridir.

İnanç, din, dil vb. değerlerde ayrım yapmadan, kendi çıkarına göre değil; ahlaki değerlere göre düşüncelerini yazmalarından dolayı birer güneştirler.
Bu bakımdan burada bulunan bütün şair ve yazar arkadaşlarımın da, çok önemli görevi yaptıkları gibi; çiçeklerin, ağaçların daha güzel yetişmesi ve tüm canlıların sorumluluğunda, doğanın düzeninde, milletimizi aydınlatmada etkili güçleri ve sorumlukları bulunmaktadır.
Öncelikle bizim burada buluşmamıza vesile olan değerli edebiyat defteri yöneticilerinin, şair ve yazar arkadaşlarımın, okurlarımızın ve milletimizin yeni yılını kutlar; Ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimizden niyaz ederim.

Duygular kükreyip şahlandığında
Sular birikirler okyanuslara
Dalgalar taşarak kaplar karayı
Nuh tufanı olur işte o zaman!

Gururu bırakıp biz olmalıyız
Kalbimizde neler var bakmalıyız?
Zararlı olanları atmalıyız
Farkında oluruz geldiği zaman

Farklılıklarımız zenginlik olsun, biz, biz olarak yaşayalım ki, birliğimiz daim olsun!
(c) Bu eserin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Eserin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

Ruhum bedenimden değerlidir.

ahmetnarin

Ruhum bedenimden değerlidir.

Kategoriler
Yeni Şiirlerim